lunes, 5 de noviembre de 2012

MUESTRA DE DIBUJO Y PINTURAS DE ENRIC CASASSE EN EL HELIOGABAL (GRACIA, BARCELONA)


FUENTE: http://independent.cat/gracia/2012/11/02/lheliogabal-acull-la-primera-mostra-de-dibuixos-i-pintures-denric-casasses/


L’Heliogàbal acull la primera mostra de dibuixos i pintures d’Enric Casasses





És la faceta menys coneguda del poeta pels lectors “poc atents”. Perquè Enric Casasses (Barcelona, 1951) dibuixa i pinta des de sempre. Ha anat mostrant en algunes de les seves obres les seves qualitats pictòriques però mai fins ara les havia recopilat per tal de muntar una exposició. L’Heliogàbal acull aquest mes de novembre la primera mostra de pintures i dibuixos de Casasses; llibreta amb diferents creacions de l’artista inclosa.

El relleu a l’obra plàstica de Nick Froberg (Los Angeles, 1968), artista gràfic i cantant de bandes com Pitchfork, Drive like Jehu o Hot Snakes, i que ha ocupat part de les parets de l’Heliogàbal durant el mes d’octubre, vindrà de la mà del poeta Enric Casasses. Per primer cop, l’autor de Que dormim? compartirà amb el públic dibuixos i pintures que ha anat fent des de sempre. “Si s’hi fixen he publicat unes quantes il.lustracions. Una a la portada d’un dels meus llibres i també a dins”, explica Casasses a l’Independent, “però sí que és la primera vegada que faig una exposició”. Una mostra que s’inaugura aquest dissabte 3 de novembre a les 21 h i que dos dies abans encara era “una incògnita”; no estava decidit la quantitat o la disposició d’aquestes obres. El que sí és segur és que l’exposició inclou una llibreta de Casasses que es posarà a la vitrina del bar de Ramón y Cajal. “No arrencaré les pàgines, no?”, afegeix l’artista. Precisament, Casasses sempre porta a la butxaca una llibreta i un llapis o colors “perquè la inspiració és un hàbit que s’adquireix, s’ha de forçar, tot i que de vegades surt alguna cosa i si no l’apuntes al moment després no hi ha manera de recordar-se’n”, explica el poeta. El Casasses pintor, que el juliol d’aquest any va rebre el Premi Nacional de Cultura de Literatura en reconeixement a la seva trajectòria, de nou a l’Helio. Entre amics, com diu ell.



DIRECCIÓN: C/ Ramón y Cajal, 80 - Barcelona

Metro L4 (Joanic), L3 (Fontana)


MÁS INFORMACIÓN: http://www.heliogabal.com/programacion.php?s=2


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Muchas gracias por visitar EL BLOG DE LAS COSAS QUE NOS GUSTAN y por tu comentario.

Saludos.