lunes, 27 de enero de 2014

TIENDAS CON ENCANTO (BARCELONA)


FUENTE: TIME OUT

Establiments per enamorar-se de dissenys espectaculars, jardins secrets enmig del barri, llibreries familiars, locals amb consciència verda... A través del concurs Botigues amb encant, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i Time Out, us vam demanar que ens diguéssiu els 20 llocs més especials per anar de compres, i amb els vostres vots i fotografies heu escollit una representació del millor comerç de la ciutat.






1.- Casa Anita


IMAGEN

Un espai dedicat a infants i joves on els adults també passen hores descobrint meravelles amb coberta, històries i un final. Es pot demanar consell a la llibretera, parar l’orella a les recomanacions que fa a la resta de clients o anar per lliure i remenar per seccions. Hi ha l’espai de tapa dura, per als que encara no saben llegir; el de contes populars i rondallística, al costat d’una petita selecció per a adults –només amb títols que a la propietària li agradaria llegir–; i l’espai de narrativa, música, teatre, poesia i artistes, encarats a la secció de pedagogia, joc i llibres que parlen de llibres. Però la nineta dels ulls de Casa Anita són els àlbums il·lustrats, que esperen el seu torn per ser oberts, endreçats dins de caixes de vi.

Vic, 14 Barcelona, Gràcia

INFORMACIÓ





2.- Tealosophy


IMAGEN


Hi ha pocs nassos especialitzats en te, i l'argentina Inés Berton n'és una. Les barreges fetes a partir de les primeres collites de plantacions d'origen són la seva especialitat i al seu currículum destaca el que va dissenyar en exclusiva per al Dalai Lama. Apropeu-vos a la botiga de Gràcia per olorar el Barceloneando, amb una base de te verd amb de crema catalana torrada o el Mypatagonie, una barreja d'almívar de llet i fruites vermelles.

Bonavista, 3, Gràcia, 08012

INFORMACIÓ



3.- Hivernacle


IMAGEN


És probablement un dels tresors del barri de Sants i passaria desapercebut de no ser pel tros de verd que sobresurt d'una de les claraboies de l'antiga fàbrica de tapes de comptador. A l'Hivernacle venen plantes d'interior i d'exterior, llavors, terra i complements de jardineria, però aquesta temporada el que es porta son els horts urbans fets a mida. Si no teniu espai per fer créixer enciams, sempre podeu fer un tomb a l'Hivernacle per connectar amb el jo salvatge.

Melcior de Palau, 32, Sants-Montjuïc

INFORMACIÓ



4.- Oslo


IMAGEN


Les oslenyes, com s’autodenominen les creatives al capdavant del projecte Oslo, regenten l’espai que aixopluga una quarantena d’artistes i artesans de Gràcia. Ara bé, aquesta no és una botiga a l’ús, sinó un refugi per als que volen introduir-se al ‘fest-ho tu mateix’; al novembre toca monogràfic de patronatge sobre maniquí, de joieria a la cera perduda i una sessió per arreglar-se la roba.

Torrent de l'Olla, 164, Gràcia

INFORMACIÓ



5.- Dadaflor

IMAGEN

Les flors tenen un punt artístic i a Dadaflor van decidir explorar-lo. En mans de l’artista-florista Marta Arnau, aquest espai funciona com a botiga de flors –naturals, assecades, de roba i plàstic– i com a galeria d’art on la flora, barrejada amb altres materials, s’interpreta d’una forma creativa i atrevida. Ara ja sabeu per què van triar aquest nom...

Provença, 181, Eixample Esquerre

INFORMACIÓ



6.- Number Shoes


IMAGEN


Number no volia ser a tantes passes del que es fa a Nova York, Londres i París en terreny de calçat i per això va decidir exportar a Barcelona les firmes més interessants que passegen per les capitals de la moda. Hi tenen sabates d’Opening Ceremony, Swear, B Store, Ksubi i Reductions. No cal massa més per satisfer totes les inquietuds; desitjaríem pujar als talons de les primeres, ens agrada la personalitat de les segones i reivindiquem l’atemporalitat de les darreres.

Espaseria, 7, Born-Ribera

INFORMACIÓ



7.- Ramonas Barcelona


IMAGEN


Les bosses-alforja van ser el principi de Ramonas Barcelona, la petita botiga del Born dedicada al ciclisme urbà. Aquí trobareu gairebé qualsevol dels ginys que fa més còmode l’experiència per moure-us sobre dues rodes, com els seients clàssics Brooks, fundes de seients estampats amb tot tipus de teles (les mexicanes tenen un punt), timbres amb forma d’animal, cascos recoberts amb pell d’imitació de cocodril i, tornant a l’origen, alforges. Si fins i tot un elefant pot anar en bicicleta, com pregonen a Ramonas, no hi ha excuses que valguin per seguir anant en metro.

Carders, 51, Born-Ribera

INFORMACIÓ



8.- Rollitoasí: MI PREFERIDA!!


IMAGEN


El barri de Sant Antoni està ple de racons entranyables i botigues com aquesta ho certifiquen. Els collars i fermalls fets de puntes i ornaments vintage que fa la Nataline, les sabates de colors i les bosses d’estampats vius conviuen amb la ironia fina de les tasses de Mr. Wonderful i altres creatius. No sou a Alícia al país de les meravelles, és tot un somni.

Rocafort, 12, Poble-sec, 08015

INFORMACIÓ




9.- La Parada

IMAGEN


En aquesta parada no trobareu espàrrecs ni bacallà sinó paisatges portàtils i arquitectures de paper. Xènia Bagué i Raquel Villa fan promoció, difusió i pedagogia de la fotografia en aquesta botiga del Mercat de l’Abaceria, la mostra que no calen quatre parets perquè un espai sigui encantador. Els dijous convoquen fotògrafs professionals que parlen de la seva obra i dissabte programen l’Speaking Corner, on la gent pot donar a conèixer els seus projectes. És genial assortir-se d’aliments i cultura en una sola visita al mercat, oi?

Parada 15 i 16 del Mercat de l'Abaceria, Gràcia

INFORMACIÓ



10.- I Love Kutchi


IMAGEN


Colors càlids, rialles i kucthi-kucthi. Si conserveu aquell punt naïf i el gust per l’imaginari dolç i tou que encanta els més petits, heu de visitar I love Kutchi. La botiga de la Barceloneta disfressada de merceria atresora complements i objectes de decoració per a tota la família: un coixí tèrmic, una funda per a l’iPhone feta de teles precioses, una llibreta amb les cobertes serigrafiades o senzillament un rodet de cinta washi. Costa sortir-ne amb les mans buides.

Andrea Dòria, 41 Barcelona, Barceloneta

INFORMACIÓ



11.- Cap problema


IMAGEN


Les Brompton despleguen el seu encant per allà on passen –mai millor dit!– i són una bona aposta per moure’s per la ciutat de forma saludable, sostenible i sense haver de patir per com s’ha ancorat la bicicleta. A Cap Problema són especialistes en la marca anglesa i, a més de resoldre les incidències mecàniques habituals, també s’embruten les mans per personalitzar la Brompton al vostre gust. Els trobareu només a la tarda.

Plaça dels Traginers, 3, Gòtic

INFORMACIÓ



12.- La Bioteca

IMAGEN


La consciència ecològica arriba al plat gràcies a La Bioteca. Pagesos amb noms i cognoms els serveixen la fruita, distribueixen llet ecològica i iogurt fresc i els cereals i llegums (del país i es venen a l’engròs) són 100% biològics. Us falta el llibre de receptes per tancar el cercle? Cada divendres us en facilitaran una; visiteu-los un cop a la setmana o bé seguiu-los per la xarxa.

Benet Mercadé, 16, Gràcia

INFORMACIÓ



13.- Turquesh


IMAGEN


Peces dels 70 arribades dels Estats Units i Alemanya, ulleres de marques italianes com Mimmina i Gian Marco Ventura, foulards d’allò més retro i bosses que ara tornen a ser objecte de desig. Turquesh és una botiga a seguir entre els que adoren l’estil vintage i la roba de segona mà. No passeu per alt les petites peces d’art que s’hi exposen, com les bombetes-escultura de Carles Piera Claramunt.

Sepúlveda, 100 Barcelona, Eixample Esquerre

INFORMACIÓ



14.- Mar de Cava

IMAGEN


Els mobles i les peces de disseny més exclusiu són un dels referents de Mar de Cava. Però en aquesta botiga de molts contrastos i harmonia extrema també hi ha espai per a petits tresors assequibles, ja sigui en forma de roba (de creadors locals com El Colmillo de Morsa i Montse Liarte), les joies de Domingo Ayala i els coixins sempre optimistes de Donna Wilson.

València 293, Eixample Dret, 08009

INFORMACIÓ



15.- Llegums de Sants


IMAGEN


Costa trobar botigues de llegums de tota la vida, on les llenties seques encara reposin dins de sacs i es venguin a l’engròs; i és notícia que n’obrin de noves amb aquesta filosofia. Apuntem a la llista Llegums de Sants, una casa de queviures que vol recuperar la cuina tradicional a preus econòmics. A més de llegums catalans i de la resta de l’Estat han apostat per productes com la soja verda i l’arròs integral. També hi ha te i aviat faran lloc als productes bio.

Carreras i Candi, 89, Sants-Montjuïc

INFORMACIÓ



16.- Greenlifestyle

IMAGEN


Un manifest, una ètica, un peatge: cap de les peces de roba o complements que trobareu a Green Life Style transgredeix els principis de sostenibilitat, reciclatge i comerç just. Una altra de les normes no escrites és l’aposta pel disseny. Ens agraden els vestits-pantaló de Milch, les peces tricotades de Caro-e, els colors de Maronski i la línia de Les Racines du Ciel. Vestiu-vos d’hivern amb una gorra i les mànigues de tricot de Carolina Simón.

Torrent de l'Olla, 95, Gràcia

INFORMACIÓ


17.- Colorín Colorao

IMAGEN


L’eclecticisme i els preus raonables han convertit Colorín Colorao en un destí obligat per als que busquen regals originals. Hi ha des de càmeres Lomo fins a bàsics per a la llar, a més de joies d’autor (pregunteu per Mer Atelier), bosses desenfadades i kits Do It Yourself perquè cadascú es faci la seva bufanda. També hi exposen art de creadors locals... No hi trobareu a faltar gairebé res, paraula.

Travessera de Gràcia, 176, Gràcia

INFORMACIÓ


18.- Martí


IMAGEN


En aquest forn de pa contemporani desapareixen les fronteres entre els clients i el producte gràcies a un acurat interiorisme (i podeu encerclar el mostrador observant el pa dient mengeu-me! ). Els que l’han tastat insinuen que a Martí fan un dels millors expresso de la ciutat; però el cafè comparteix podi amb els croissant de Nutella, i l’antani, un entrepà de maionesa, enciam, formatge i pernil dolç fet amb pa de focaccia. No té res extraordinari, ens expliquen els seus ‘inventors’, però ho és tant com una d’aquelles pel·lis que perdura i que mai et cansaries de veure. O de menjar...

Roger de Llúria, 51, Eixample Dret

INFORMACIÓ


19.- Olokuti



IMAGEN


“Eco, bio, just” és el mantra de la tribu Olokuti, que ja fa prop de deu anys que reivindica el comerç just i l’ecologia des del seu magnífic quarter de Gràcia (i ara també des del Centre Comercial Les Arenes). A més del jardí que s’amaga al final de la botiga –un recer perfecte per prendre un te–, també sorprèn la seva selecció de productes, tota una demostració de com s’avenen consum responsable i originalitat. .

Astúries, 36-38

INFORMACIÓ



20.- Blau Cel Dona


IMAGEN

Dones devotes de les cremes i l’estètica que opteu per regalar-vos la pell de tant en tant, aquest és el vostre lloc. Al centre de bellesa Blau Cel Dona fan des de manicures i pedicures amb esmalt shellac fins a tractaments facials i corporals, amb productes de Nature Bissé i Thalgo. Demaneu pels tallers d’automaquillatge i no s’hi valdrà dir que no sabíeu com potenciar els vostres ulls.

Provença, 163 bis Barcelona, Eixample Dret

INFORMACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Muchas gracias por visitar EL BLOG DE LAS COSAS QUE NOS GUSTAN y por tu comentario.

Saludos.